Her er nogle links til mange spændende opskrifter med honning!


Fra Honningfestivalen 2007
(Foto: Rolf Theuerkauf, DBF)

Opskrifter fra
Danmarks Biavlerforening.
Hjørring Amts Biavlerforening.
Nordsjællandske Bivenner.

Den Gamle Skole (Bornholm).
Højbodal.
Hyldehuset i Hornbæk har opskrifter, hvori der indgår honning og chokolade (det må blive godt, tænk på Toblerone, som er blandet af schweizisk mælkechokolade, honning og en mandelnougat fra Alsace).


Søg efter honning på
Arla.
Maduniverset.
Madkanalen.dk.
Alletiders Kogebog.
Madabc.dk.
Madmor.dk.
Spise.dk.
Mad-og-drikke.dk.
Madplaner.dk.
Webopskrifter.dk.


I mange andre opskrifter kan sukker erstattes med honning.

Fra DBF's folder "Honning i madlavningen":
I madlavning kan man erstatte melis med honning. Honning har en større sødeevne end melis og man skal bruge en mindre mængde honning i forhold til hvis man anvendte melis. Faktisk kan man erstatte 100 g melis med 70 g honning.

Amerikas Testkøkken anbefaler følgende fremgangsmåde, når man bager en kage med honning i stedet for sukker:
Brug honning i stedet for sukker 1 til 1. Dvs. hvis opskriften bruger 1 kop sukker, brug 1 kop honning. Dette vil tilføre din dej mere væske, så for at undgå det, skal andre former for væsker i opskriften - såsom mælk, creme fraiche, juice, yoghurt - skæres ned med 25 procent. Men skær ikke ned på vigtige fedtstoffer, såsom smør selvom det er smeltet, eller æg. Det er også nødvendigt at sænke ovntemperaturen med 14 grader; madlavning med honning har en tendens til at gøre tingene brune hurtigere.
(Dog egner honning sig ikke til sprøde småkager).

honningtærte Honningtærte med citron, 2 fotos


Mjød

Tord Lorentsen har en hel del om mjødbrygning.
   Amerikansk hjemmeside om mjødbrygning.


Resultatlisten fra konkurrencerne ved honningfestivalen i Kolding er blevet offentliggjort med 2 vindere fra GRAB.
Nu har GRAB ikke blot fostret en verdensmester i mjødbrygning (Peter Møller i 2005), men også en danmarksmester!
Danmarksmesteren er Karin Sloth fra Taagerup.
Vindermjøden fra Kolding er Karins første forsøg med mjødbrygning, men Karin har god erfaring med fremstilling af æblecider.
Opskriften er Karins egen, og er speciel derved, at der anvendes æblemost i stedet for vand, hvilket bidrager til det gode resultat.
Honningen er leveret af Karins mand, Thomas Bredholt.
Opskriften på vindermjøden vedlægges.

Nummer 2 i mjødkonkurrencen blev også et medlem af GRAB, nemlig Per Henriksen fra Viby.


Artikler om honning

Artikel i dagbladet Information bl.a. om flydende honning.
Artikel fra KABF's foreningsblad om købe-honningkager med eller (så godt som) uden honning. Et eksempel på, at selvgjort er velgjort: opskrifterne fra Honningfestivalen giver den ægte vare!


Opdateret d. 2.5.2018

Copyright © 2001-2018 Aage Nielsen, All Rights Reserved;